Πιεστικά συγκροτήματα με αυτόματο ηλεκτρονικό

Πιεστικό νερού είναι το συγκρότημα που αποτελείται από μία ή περισσότερες αντλίες νερού που συνεργάζονται με το απαραίτητο εξοπλισμό για την αυτόματη εκκίνηση και παύση της αντλίας (αντλιών) για σταθερή πίεση στην εγκατάσταση χωρίς ανάγκη οποιαδήποτε χειροκίνητης εντολής.

 

Compare

Περιγραφή

BRIO 2000

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ
ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ 2ΗΡ

Στόμιο:1′
Δεν είναι ρυθμιζόμενο
Διαθέτει μανόμετρο
Έτοιμο με καλώδια παροχής με φις και πρίζα.

Κατασκευή : Ιταλία

Βασικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών πιεστικών συστημάτων είναι:
Αντικαθιστά το παραδοσιακό σύστημα πιεστικού δοχείου , πιεσσοστάτη με τα προβλήματα τους.
Προστατεύει την αντλία σε περίπτωση έλλειψης νερού.
Πολύ πιο συμπαγές από o,τι τα παραδοσιακά συστήματα.
Είναι απολύτως αξιόπιστο, ανθεκτικό και εύκολο στην εγκατάσταση.
Ξεκινά και σταματά την αντλία, σύμφωνα με το άνοιγμα και το κλείσιμο από τις βρύσες.
Διατηρεί σταθερή πίεση.
Λιγότερες επιπτώσεις από τα υδραυλικά πλήγματα.
Χωρίς συντήρηση.

Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή λειτουργία:
• Τα παραπάνω controller έχουνε προρυθμιση εκκίνησης 1,5 bar.
Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε περίπτωση που υψομετρική διαφορά μεταξύ controller/αντλίας και τελευταίας παροχής είναι μεγαλύτερη των 15 μέτρων. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μεγαλύτερη προρύθμιση θα πρέπει να το παραγγείλετε κατόπιν συμφωνίας.

• Ιδανικό όταν έχουμε λήψη νερού από δεξαμενή ή κάποιο πηγάδι. Σε περίπτωση όμως όπου έχουμε λήψη απευθείας από το δίκτυο πόλεως υπάρχει περίπτωση να έχουμε υπερβολική πίεση στην έξοδο το controller και αυτό γιατί η πίεση είναι αθροιστική της πίεσης εισόδου στην αντλία και της πίεσης όπου δημιουργείται από την ιδία την αντλία.( π.χ. Εάν έχουμε πίεση από το δίκτυο 3bar και Ηm max 45 από την αντλία τότε στην έξοδο του controller θα έχουμε 75Ηm δηλαδή 7,5 bar).

• Σε περίπτωση όπου η εγκατάσταση που θα τοποθετηθεί το controller είναι αρκετών χρόνων και παρουσιάζει διάφορες μικροδιαροες ή δεν θέλουμε συχνή εκκίνηση της αντλίας (π.χ για ένα ποτήρι νερό) τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε σε σειρά ένα μικρό δοχείο διαστολής ώστε να αποσβένει αυτές τις μικροροές.

• Η αντλία που θα εγκαταστήσουμε το controller θα πρέπει να έχει το λιγότερο 30 Ηm δηλαδή πίεση εξόδου τουλάχιστον 3 bar.

Go to Top